torsdag 8 november 2007

Inga nyheter...

...är goda nyheter, sägs det. Jag vet inte det, tycker snarare att inga nyheter är... inga nyheter. Arbetet med Bacon & Egg tuffar på. Två korta historier kvar innan jag kan börja ägna mig åt teckningsarbetet på Kung Markatta, eller Konrad och Kungen som äventyret egentligen heter. Jag räknar med att det kommer hålla mig sysselsatt fram till sommaren, och jag tänker redan nu mycket på hur jag ska rita. Å ena sidan är det farligt att falla för frestelsen att uppfinna en helt ny stil som man sedan inte klarar av att konsekvent hålla sig till, å andra sidan ska det ju inte se rutin- och slentrianmässigt ut heller. En viktig detalj som jag tänker försöka göra själv den här gången är färgläggningen. Det får bli på datorn, såklart, och jag kommer behöva förlita mig på både tålamod och välvilja från min vän och kollega Micke Grahn. Micke, som gör serien Illustrerad Vetenskap, är ett äss på färgläggning i Photoshop och har gått med på att visa mig grunderna. Jag inbillar mig att jag är både normalbegåvad och välvilligt inställd till datorer, men ibland är det fan så svårt att få in nya grejer i huvudet...
Trots det ovan sagda kan jag meddela att jag inte är helt hopplös. Har exempelvis lärt mig en läxa i mediedramaturgi nyligen. Det bacon-avsnitt jag håller på med just nu handlar till viss del om de politiska protesterna i Burma, och eftersom mina serier har en pressläggningstid på ett par-tre månader tänkte jag att det skulle vara lagom smart att låta storyn peka på hur fort dagsaktuella händelser försvinner ur våra medvetanden. När serien kommer ut skulle Burma vara lagom bortglömt och läsarna skulle säga att den där Patrik Norrman, det är allt en klurig jävel!
Nu finner jag att det redan görs enstaka reportage om hur snabbt Burma försvann från nyheterna, och att när serien väl kommer ut kommer till och med dom som skrivit reportagen förmodligen ha glömt... öh... det där landet.

Inga kommentarer: