måndag 1 oktober 2007

Förälskad!

Medan i stort sett alla jag känner roat sig på Bokmässan i Göteborg, har jag ägnat helgen åt at fila på mitt markattamanus. Jag har arbetat om, lagt till och dragit ifrån (stort tack till Mats Wänblad, vars skarpsynta kommentarer har gjort berättelsen tydligare och bättre!) och nu är den färdig!
Jag arbetar ju vanligtvis med små korta historier, tio sidor långa för det mesta. Det är ett spännande format som kräver stringens och funktionalitet i varje led, inget pynt och inget extra fett någonstans, och jag tror att jag lärt mig behärska det hyggligt med åren. Markattaberättelsen är sextio sidor i sitt nuvarande skick, och därmed by far det längsta äventyr jag skrivit. Nya formproblem kräver nya tänkesätt och fler element, och jag var osäker på hur det skulle gå ärligt talat - jag var orolig för att jag inte skulle klara att förmedla den bild av berättelsen jag hade i huvudet. Men... nu är den klar och jag är, som sagt, förälskad!
Vilket ju såklart är livsfarligt, varför jag nu går för att offra min baby till redaktören, Ulf Granberg.
När han är klar med den, kommer manuset vara ännu bättre och sedan kan jag övergå till nästa steg - det visuella! Jag räknar med att det kommer ta ungefär ett halvår att rita hela äventyret. Många figurer att formge, och massor med suggestiva miljöer för att rama in deras äventyr. Tro mig, VM i Zhang Yimou kommer hållas i min ateljé i år!

1 kommentar:

Eric Persson sa...

Kul! Ta färginspiration från Hero och använd mycket referensbilder från wushuatleter för att fånga sjuk rörelse i bilderna :)